Termotre 

Termotre er en miljøvennlig produkt uten kjemikalier.

Termotre kalles også gjerne varmebehandlet furu. Den er behandlet med kun varme og vanndamp. Termotre er laget av kvalitetsfuru som er videreforedlet med ekstrem nøyaktighet. Høvling, tørking og kalibrering er nærmest utført som håndarbeid. Termofuru terrassebord vil raskt få en grå patina. Ønsker du å beholde den flotte originale fargen kan du olje terrassen med termooljer. Den trenger ikke vedlikehold, bare spyling med vann. Fordeler med termofuru: Du sparer tid og penger på fremtidig vedlikehold. 

Termofuru er et grønt valg

thermodeck2.jpg
6df236_f6738b855a2c46dfb338863b085ba154~
Termo.jpg

Termotre er varmebehandlet furu som har gjennomgått en spesiell varme behandlingsprosess og etter behandlingen mottatt en rekke nye egenskaper- tverrstabilitet, mindre sprekk, minimalt med flising og maksimal råtebeskyttelse. Den kan brukes som terrassebord, kledning og innvendige gulv.

 

Varmebehandling involverer oppvarming tremateriale til en temperatur på 180-220 ° C, mens på samme tid beskytter den med damp. Dampen beskytter treverket, men det påvirker også de kjemiske endringene som finner sted i tre.

 I tillegg er tre farget hele inn i en vakker brunfarge. Varmbehandlet tre er nesten alltid bra til overflaten godbit. Imidlertid må dette gjøres i       henhold til den tiltenkte bruk. Egnede behandlingsmidler for utendørs bruk er kun olje. Det gir også beskyttelse mot smuss og UV-stråling. Ubehandlet varmebehandlet trevirke blir lysere og grå på grunn av UV-stråling fra sola.

1920.jpg

Farge bytte av varmebehandlet termotre er påvirket av behandlingstemperatur og varighet. Jo høyere temperatur, jo mørkere farge. Den fargeendring er først og fremst resultatet av nedbrytningen av lignin. 

Varmebehandling farger på tre hele. Den endelige fargetone er et resultat av den kombinerte effekten av behandlingen grad og overflatebehandling middel. 

For å holde farge og beskytte overflaten, må veden være beskyttet mot UV-stråling fra sollys. Uten overflatebehandling med olje, UV-stråling vil gjøre grå på samme måte som en hvilken som helst treråmaterialet. 

Med bartre, er jevnheten av fargen påvirket av normale variasjoner på grunn av densitet, og hvis det er fjær eller sommer tre.

PEFC sertifikat godkjenner treets opprinnelse 
Opprinnelsesbeviset av tre sertifikat, PEFC, garanterer miljøvennlighet treråvaren for hele produksjonen og leveransekjede. PEFC-sertifisering er basert på kontroll av en ekstern, uavhengig tredjepart. Sertifikatet som skogsertifisering gitt til oss for bærekraftig skogforvaltning er basert på tre ting: 
  1. Publisert krav til skogforvaltning 
  2. Krav knyttet til reisen av sertifisert trevirke råmaterialet til treprodukter 
  3. Kontroll av oppfyllelse av de krav og stempel festet til tre produkt

Den Thermo varemerke hjelper deg med å identifisere en spesialist i varmebehandling 
Den Thermowood® varemerke hjelper deg med å identifisere tre produkter produsert med en metode utviklet i Finland. På grunn av deres forbedrede desintegrasjons-resistente egenskaper er produktene godt egnet for anvendelse i gjenstander som er utsatt for værforhold. Bruk i interiør er støttet av den vakre, hard-stil utseende og dimensjonsstabilitet av produktet.

Dokumenter og brosjyer